Μέρκελ: Προτείνει τη Λαγκάρντ ως νέα πρόεδρο της Κομισιόν – Διαψεύδει η Γερμανία

3 λεπτά ανάγνωση
3 Ιουνίου 2014

Η γερμανική κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, διαψεύδει το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο η καγκελάριος της Γερμανίας βολιδοσκόπησε την γαλλική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να αποσύρει την Κριστίν Λαγκάρντ από την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και να την προτείνουν από κοινού για την προεδρία της Κομισιόν.

Nωρίτερα:

Η καγκελάριος της Γερμανίας βολιδοσκόπησε την γαλλική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να αποσύρει την Κριστίν Λαγκάρντ από την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και να την προτείνουν από κοινού για την προεδρία της Κομισιόν.

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο γαλλικές πηγές που δεν κατονομάζει, η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επικοινωνίας που είχε η Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που έδειξαν μεγάλη αντιευρωπαϊκή τάση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Φρανσουά Ολάντ δεν πήρε κάποια απόφαση, ωστόσο φέρεται να δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν είναι καλή ιδέα για την Ευρώπη να χάσει αυτή τη θέση στο ΔΝΤ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάπτυξη 2,2% και πλεόνασμα 4% προβλέπει η Κομισιόν για την ελληνική οικονομία – Οι εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν

Ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την ελληνική οικονομία τη

Κομισιόν: Αξιοσημείωτη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας – Εκταμίευση € 3,13 δισ. στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάτσιε Μπερεστέτσκι στην έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου

DMA: Τα πρώτα πρόστιμα της ΕΕ σε Apple και Meta – Νέο κεφάλαιο στον έλεγχο των Big Tech

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε την Τετάρτη στην επιβολή των πρώτων προστίμων βάσει