Morgan Stanley: Η στερλίνα θα φτάσει τα 1,45 δολάρια το 2018

2 λεπτά ανάγνωση
8 Μαρτίου 2017

Σε καθοδική τροχιά βρίσκεται η στερλίνα σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο, όμως αυτό θα αρχίσει να αλλάζει από το επόμενο έτος, εκτιμά η Morgan Stanley.

Ειδικότερα, η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι η στερλίνα δια φτάσει τα 1,28 δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, για να ενισχυθεί περαιτέρω αγγίζοντας τα 1,45 δολάρια έως το τέλος του 2017.

“Οι στρατηγικοί αναλυτές μας είναι “ταύροι” για την στερλίνα. Αυτό υποδηλώνει μια αυξημένη πιθανότητα υποαπόδοσης για τη Μεγάλη Βρετανία και υπονομεύει το επιχείρημα πώλησης των βρετανικών mid – caps”, αναφέρει σε note της η τράπεζα.

“Οι Βρετανοί εξαγωγείς φαίνονται ευάλωτοι σε σχέση με τις εγχώριες μετοχές και τις εταιρείες real estate και αυτές  του χρηματοπιστωτικού κλάδου”, προσθέτει η τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η στερλίνα διαπραγματεύεται στα 1,21 δολάρια την Τετάρτη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα