Μοσκοβισί: Διαπραγματεύσεις με βάση τις τελευταίες προτάσεις της Κομισιόν

3 λεπτά ανάγνωση
28 Ιουνίου 2015

Τις τελευταίες «ελαστικότερες» προτάσεις που κατέθεσε η Κομισιόν στην Αθήνα την Παρασκευή, πριν η κυβέρνηση αποχωρίσει από τις διαπραγματεύσεις, ορίζει ως σημείο εκκίνησης για την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ο Πιερ Μοσκοβισί. 

«Σε αυτούς που αναρωτιούνται τι έπεται, 1. Η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει στο ευρώ 2. Η πόρτα είναι ανοιχτή για διαπραγματεύσεις στις τελευταίες προτάσεις της Επιτροπής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, επαναλαμβάνοντας μάλιστα στα γαλλικά ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος». 

Την ελληνική κυβέρνηση «καρφώνει» στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με ανακοίνωση της Επιτροπής στην οποία δημοσιοποιούνται οι προτάσεις προς την Αθήνα.

Η έμμεση πρόκληση των κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί για διάλογο προς την κυβέρνηση ισχύει έως την Τρίτη το βράδυ οπότε λήγει και το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.