Μοσκοβισί: Ισορροπημένες αποφάσεις στο Eurogroup

2 λεπτά ανάγνωση
10 Μαρτίου 2015

Για ισορροπημένες αποφάσεις που επιτρέπουν την έναρξη της τεχνικής επεξεργασίας των προτάσεων με τις ελληνικές αρχές, έκανε λόγο ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.

Προσερχόμενος στo Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ ο κοινοτικός επίτροπος τόνισε την ανάγκη υλοποίησης του καταλόγου που παρουσίασε η Ελλάδα μέσα από νομοθετικές προτάσεις και διοικητικές αποφάσεις. Υποστήριξε ακόμη ότι πρόκειται για δράσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο που θα διεξαχθούν σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αν ο όρος τρόικα δεν είναι αποδεκτός από την Ελλάδα, «κάτι το οποίο μπορώ να κατανοήσω και η ελληνική κυβέρνηση το έχει καταστήσει σαφές», υπάρχει η αναγνώριση μέσα από την επιστολή του κ. Βαρουφάκη προς τον κ. Ντάισελμπλουμ για στενή συνεργασία με τους θεσμούς.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.