Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

3 λεπτά ανάγνωση
4 Νοεμβρίου 2015

Σε νέα παρέμβαση προς τις χώρες της Ευρωζώνης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προχώρησαν την Τετάρτη οι Ηνωμένες Πολιτείες. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, «η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για τη μείωση των συνολικών επιπέδων χρέους της Ελλάδας».

«Η Παγκόσμια Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει χώρες της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με παροχή τεχνικής βοήθειας και προσωπικού» πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

«Το κάλεσμα των ΗΠΑ για την απομείωση του ελληνικού χρέους απηχεί τη θέση που έχει λάβει και το ΔΝΤ, που έχει δηλώσει ότι δεν θα δανείσει την Ελλάδα, αν η ευρωζώνη δεν δεσμευτεί σε μια διαδικασία ελάφρυνσης του επίσημου χρέους» σχολιάζει το πρακτορείο. 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.