Νοβότνι: Καταστροφή για την Ελλάδα ενδεχόμενη έξοδος της από την ευρωζώνη

3 λεπτά ανάγνωση
13 Ιανουαρίου 2015

Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε καταστροφή για τη χώρα, προειδοποιεί ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Έντβαλντ Νοβότνι, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Για την Ελλάδα θα ήταν καταστροφή, για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης θα ήταν ένα τεράστιο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Νοβότνι από τη Βιέννη. Το Reuters σημειώνει ότι το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, προκαλεί φόβους για ενδεχόμενη αντιπαράθεση με τους δανειστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να ακυρώσει τις πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν ως αντάλλαγμα για το πακέτο βοήθειας των 240 δισ. ευρώ, καθώς και να προσπαθήσει να διαπραγματευθεί την ελάφρυνση του χρέους.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει επιχειρήσει να υποβαθμίσει τις πιθανότητες εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, αλλά έχει καταστήσει σαφές ότι αναμένει από την Αθήνα να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό