NYT: «Η Ελλάδα είναι η καλή ιστορία της Ευρώπης – βγήκε από τον λαϊκισμό»

3 λεπτά ανάγνωση
9 Ιουλίου 2019

«Η Ελλάδα είναι η καλή ιστορία της Ευρώπης» αναφέρει ο αρθρογράφος των New York Times μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής.

«Η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο, η Δημοκρατία της είναι άθικτη, οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν και ο αντι-αμερικανισμός είναι πια ξεπερασμένος» γράφει ο Ρότζερ Κοέν.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «η Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στον λαϊκισμό και η πρώτη που βγήκε από αυτόν».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει ότι «μέσα από μια καμπάνια στην οποία υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων, να ξεκολλήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να προχωρήσει με την ψηφιακή μεταρρύθμιση, να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει την αποτελεσματικότητα στο δήμοσιο τομέα, ο Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μετατρέψει την λάμψη της ανάκαμψης σε βιώσιμη ανάπτυξη. Με την αυτοδυναμία στη Βουλή έχει τα μέσα για να προχωρήσει γρήγορα με το πρόγραμμά του».

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά

Τράπεζα Πειραιώς: Ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη σε μια εποχή στρατηγικής αναδιάταξης και αυξημένης αβεβαιότητας

Η επαναφορά της διπλωματίας μειώνει τη διεθνή αβεβαιότητα, περιορίζοντας την άνοδο του