Ο Ερντογάν βάζει… φραγή και στο YouTube!

5 λεπτά ανάγνωση
27 Μαρτίου 2014

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά τη διαβόητη απαγόρευση του Twitter, η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε την πρόσβαση και στο YouTube στις 27 Μαρτίου. Η απαγόρευση διατάχθηκε ώρες μετά τη διαρροή ηχογραφήσεων μιας απόρρητης συζήτησης στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Η απόφαση για την εμπόδιση της πρόσβασης ελήφθη από την αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB) ως «προληπτικό διοικητικό μέτρο» ενώ εγκρίθηκε χωρίς δικαστική εντολή.

«Μετά από τεχνική ανάλυση και νομική εξέταση με βάση το Νόμο Nr. 5651, ελήφθησαν διοικητικά μέτρα, για την ιστοσελίδα (YouTube.com) σύμφωνα με την απόφαση αριθμ. 490.05.01.2014.-48125 της 27/03/2014 της Telekomunikasyon ILETISIM Başkanlığı, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η TIB.

Νωρίτερα, είχε κοινοποιηθεί ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ποιανολογείται πως ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών, Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και ο αναπληρωτής αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουρέλ συζητούν σχετικά με την κατάσταση ασφαλείας στη Συρία.

Ενοχλημένος από τη διαρροή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, κάλεσε αμέσως τον Πρέσβη Σινιρλίογλου στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να λάβει πληροφορίες σχετικά με τη διαρροή.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε στις 6 Φεβρουαρίου το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για το Διαδίκτυο, εν μέσω ανησυχιών που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και των τοπικών ΜΚΟ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ο κανονισμός που έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση δίνει αυθαίρετες αρμοδιότητες στο TIB» αναφέρει η Τουρκική Ένωση Δημοσιογράφων κριτικάροντας το νόμο στον οποίο βασίστηκε η σημερινή απόφαση για το κλείδωμα του YouTube.

Ακόμη και πριν τις σημερινές διαρροές, ο πρωθυπουργός της χώρας είχε στείλει το μήνυμα πως η απαγόρευση του Twitter θα μπορούσε να επεκταθεί και στο YouTube και το Facebook.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«ΕΜΕΙΣ – Μία ταινία για τον Bloody Hawk»: Nτοκιμαντέρ για τη σταδιοδρομία του hip hop artist

Στις 10 Απρίλιου κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τη δύναμη του WHAT’S

Προκλητικές δηλώσεις Μπαχτσελί: Δεν γίνεται να σκεφτούμε τα Δωδεκάνησα χωρίς την Τουρκία

Διατηρώντας την ίδια ρητορική, δε, κάλεσε την Ελλάδα «να προσέχει τα βήματά

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση στην ιστορία του AdReport ξεκινά από την ενότητα YouTube

Το AdReport, η κορυφαία υπηρεσία καταγραφής του digital advertising, προχώρησε στη σημαντικότερη