Ο κομβικός κ. Πατέλης και τα ραντεβού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

5 λεπτά ανάγνωση
13 Σεπτεμβρίου 2019

Ίσως πήρε το μάτι σας μια συνέντευξη ενός κυρίου Πατέλη σε ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ακόμα και αν την πήρε, δε, ίσως αρκετοί αναρωτηθήκατε γιατί έχει αξία να ακούσουμε την άποψη άλλο ενός επαΐοντος.

Κι όμως: ο Αλέξης Πατέλης ή Άλεξ Πατέλης για τους φίλους μας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Μαξίμου. Με χρόνια δραστηριοποίηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, σε νευραλγικές θέσεις και μια τεράστια ατζέντα επαφών, ο κ. Πατέλης είναι εδώ και περίπου κάποιο διάστημα ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού. Πρόκειται για μια σημαντικότατη μεταγραφή από την αγορά, ο οποίος πρόκειται να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος του πρωθυπουργικού γραφείου με την επενδυτική κοινότητα.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ο κ. Πατέλης βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου κάνει επαφές με επενδυτές και εκπροσώπους μεγάλων funds. Χθες, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μίλησεστην εκπομπή BloombergSurveillanceκαι τον δημοσιογράφο TomKeeneκαι έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ο κ. Πατέλης στρώνει τον δρόμο για τον κ. Μητσοτάκη.

Μην έχετε αμφιβολία: η ατζέντα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, σε περίπου 10 μέρες, όταν θα είναι εκεί για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θα έχει πολλές επαφές με εκπροσώπους fundsκαι σημαντικών επενδυτικών ομίλων, οι οποίοι αποτιμούν με αυξημένο ενδιαφέρον τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η ατζέντα των επαφών κλειδώνει αυτές τις μέρες, ενώ, ευρύτερα, το πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τραμπ, η οποία έχει αποκρυσταλλωθεί ως προς την πραγματοποίησή της, αλλά εκκρεμεί η ημερομηνία.

Ο εξ απορρήτων

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Σενάρια για «ανάφλεξη» πάνω από τα $100 μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Η νέα γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση των ΗΠΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.