Οι ΗΠΑ μελετούν οικονομικά, διπλωματικά μέτρα κατά της Ρωσίας

3 λεπτά ανάγνωση
3 Μαρτίου 2014

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι πρόκειται να ταξιδέψει στο Κίεβο της Ουκρανίας την Τρίτη για να εκφράσει έμπρακτα την πολιτική και οικονομική υποστήριξη της χώρας του στις νέες αρχές της χώρας μετά την αναίμακτη κατάληψη από ρωσικές δυνάμεις της περιοχής της Κριμαίας από τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, ανακοίνωσε απόψε ένας ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει εξάλλου τρόπους να επιταχύνει τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Η Ουάσιγκτον επικεντρώνεται σε οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά μέτρα για να πιέσει τη Ρωσία να ακυρώσει την επέμβασή της στην Ουκρανία και όχι στρατιωτικές επιλογές, επισήμανε ο ανώτερος αυτός Αμερικανός αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι τους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες προσεχείς αμερικανορωσικές συναντήσεις για διάφορα οικονομικά θέματα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης: Fuel Pass, επιδότηση diesel και εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά – Τα 4 μέτρα στήριξης

Δέσμη τεσσάρων στοχευμένων μέτρων οικονομικής στήριξης της κοινωνίας για Απρίλιο και Μάιο,

Σχέδιο μέτρων για την ενέργεια επεξεργάζεται η Ε.Ε. – Στόχος η συγκράτηση των τιμών

Σε αναζήτηση άμεσων λύσεων για την αντιμετώπιση του νέου ενεργειακού σοκ βρίσκεται

Στις Βρυξέλλες ο Κ. Μητσοτάκης με φόντο την ενεργειακή απειλή

Σε κρίσιμη καμπή για την ευρωπαϊκή ενεργειακή και οικονομική ασφάλεια, ο Κυριάκος