Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσακαλώτου με Θεσμούς – δεν υπήρξε συμφωνία – άγνωστο η επιστροφή τους

2 λεπτά ανάγνωση
20 Μαρτίου 2017

Μικρή αλλά όχι επαρκής πρόοδος καταγράφηκε στη συνάντηση που είχαν λίγο πριν το Eurogroup ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με τους επικεφαλής των θεσμών. Όπως σημειώνουν πηγές της ΕΕ, δεν προβλέπεται άμεσα η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Εξηγούν ότι υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν για να καταστεί εφικτή η επιστροφή των κλιμακίων και ανάμεσα σε αυτά ονομάτισαν την ενέργεια.

“Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν και εξ αποστάσεως”, είπαν οι ίδιες πηγές και συμπλήρωσαν ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα συνδέεται με προοπτική προς συμφωνία.

Νωρίτερα, αξιωματούχους της ευρωζώνης επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζητούν «ισχυρές δεσμεύσεις» από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Επίσης, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι σύντομη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Πόσο θα στοιχίσει στην ελληνική οικονομία ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για