Ντέισελμπλουμ: Η επιστροφή των θεσμών στο επίκεντρο του Eurogroup

2 λεπτά ανάγνωση
20 Μαρτίου 2017

Η πιθανότητα επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, όπως διαμήνυσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

O ίδιος εξήγησε χαρακτηριστικά, πριν το Eurogroup υπήρξαν συναντήσεις με την ελληνική πλευρά και τους εκπροσώπους των θεσμών, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα.

«Θα ενημερώσω το Eurogroup για τα αποτελέσματα αυτών των συναντήσεων» επεσήμανε.

Ερωτηθείς για τη θητεία του στην προεδρία του Eurogroup, υποστήριξε ότι η σχετική απόφαση εναπόκειται στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

«Ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ολλανδία θα χρειαστεί λίγο χρόνο» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Μέχρι το τέλος της εντολής μου, θα υπάρξει ένα κενό, για το οποίο θα αποφασίσει το Eurogroup».

Σημειώνεται ότι η θητεία του κ. Ντέισελμπλουμ στην προεδρία του ευρωπαϊκού οργάνου, ολοκληρώνεται το 2018.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων