ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίζει τον τουρισμό με λογική τζόγου και στοιχήματος»

4 λεπτά ανάγνωση
20 Μαρτίου 2017

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον τουρισμό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον τουρισμό με λογική τζόγου και στοιχήματος. Ο τουρισμός, όμως, δεν είναι στοίχημα αλλά κλίμα.

Ο τουρισμός δεν μπορεί να στηρίζεται στον αυτόματο πιλότο, απαιτεί συγκροτημένες και στοχευμένες πολιτικές. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξε την υπερφορολόγηση του τουριστικού προϊόντος και έπληξε την ανταγωνιστικότητα του. Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής ήταν η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων το 2016 κατά 6,4%.

Τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει και να έχει βιώσιμα χαρακτηριστικά, όσο υπάρχουν υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις στο τουριστικό μας προϊόν. Τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει, όταν στο 80% της χώρας δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό.

Απαιτείται χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό που θα διευκολύνει και θα προσελκύει μεγάλες και στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις, που θα αυξήσουν τα τουριστικά έσοδα και θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.

Η χώρα χρειάζεται μια πολυκεντρική τουριστική ανάπτυξη, μεγάλες επενδύσεις και λιγότερους φόρους. Χρειάζεται μια νέα Κυβέρνηση με σχέδιο. Και έναν σοβαρό και αξιόπιστο πρωθυπουργό που θα εμπνέει εμπιστοσύνη», καταλήγει η ανακοινωση του κ. Κόνσολα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ – “Γκρεμίζονται” Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας – Στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (23,3%) δίνει στη

Οι βουλευτές, οι γκρίζες ζώνες και το νέο πολιτικό καταφύγιο

Υπάρχει μια κατηγορία πολιτικών που αυτή την περίοδο κοιμάται και ξυπνά με