“Ορόσημο” η επικείμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

3 λεπτά ανάγνωση
8 Απριλίου 2014

Στην εκπληκτική ανάκαμψη της Ελλάδας και την επάνοδό της στις αγορές αναφέρεται το Reuters, το οποίο χαρακτηρίζει “ορόσημο” την επικείμενη έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Hugo Dixon, η Ελλάδα που μέχρι πριν δύο χρόνια προοριζόταν για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, τώρα κάνει μια θεαματική, αν και εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη, παρά τα πολιτικά ρίσκα.

Το δεκαετές ομόλογο που είχε απόδοση 30% δύο χρόνια πριν, τώρα έχει φτάσει στο 6,2% ενώ οι δύο μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, Πειραιώς και Alpha, έχουν καταφέρει να εκδώσουν ομόλογα με μεγάλη επιτυχία, αναφέρει το άρθρο.

Αν και η αλλαγή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας από τις αγορές οφείλεται κυρίως σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως η στήριξη της ΕΚΤ και η επιστροφή των επενδυτών στις αναδυόμενες αγορές, αυτό που έχει προκαλέσει έκπληξη στους διεθνείς παρατηρητές είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να προχωρήσει με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες έδωσαν ανταγωνιστικότητα στη χώρα και πέτυχαν το πρωτογενές πλεόνασμα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Focus: Η Γερμανία μπορεί να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας

Να διδαχθεί από την Ελλάδα στα θέματα κράτους πρόνοιας, καλεί το περιοδικό