Παπανδρέου: Πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι της μοίρας μας

6 λεπτά ανάγνωση
8 Νοεμβρίου 2021

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα δημοκρατικό πολιτικό σχέδιο και να γίνει κυρίαρχη της μοίρας της, τόνισε απόψε από τα Χανιά, ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο ομιλίας του για τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Ο κ Παπανδρέου υποστήριξε ότι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει δικό της σχέδιο και όραμα, ασκώντας κριτική για αυτό, στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι της μοίρας μας. Να υπερασπιστούμε δυνατά τα συμφέροντά μας και να παίξομε τον ρόλο μας στην Ευρώπη και τον κόσμο», ανέφερε.

Στην ομιλία του ο κ Παπανδρέου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κρήτη και στους στενούς δεσμούς της οικογένειας του με το νησί, τονίζοντας ότι «σε κρίσιμες συνθήκες και στιγμές, η Κρήτη αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης. Η δημοκρατική παράδοση των Κρητικών πάντα μας εμπνέει». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην απώλεια του Σήφη Βαλυράκη, καλώντας την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη να διαλευκάνουν την υπόθεση. 

Αναφερόμενος στην απόφασή του να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι στόχος του είναι να δημιουργήσει μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Αναφέρθηκε στην Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι πάλεψε γενναία για να ενώσει την παράταξη, αλλά και με την ασθένειά της, λέγοντας ότι «αυτήν την παρακαταθήκη πρέπει να την κρατήσουμε ζωντανή».

Από τα Χανιά ο κ Παπανδρέου αναφέρθηκε στις διαχρονικές αξίες που, όπως τόνισε, πρεσβεύει η δημοκρατική παράταξη και πρέπει να επανέλθουν στο προσκήνιο, όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, το χτύπημα της ανισότητας, η εμβάθυνση της δημοκρατίας, το χτύπημα ενός συγκεντρωτικού και πελατειακού κράτους. «Είναι ανάγκη να ξαναφτιάξουμε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ισχυρή, δυναμική, προοδευτική, να ανατρέψουμε τις ισορροπίες αδράνειας στην χώρα μας και να δώσουμε ξανά ελπίδα στους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Πριν την ομιλία του κ. Παπανδρέου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια θα κυριαρχήσει;

Χρειάστηκε ελάχιστος χρόνος δημόσιας έκθεσης για να γίνει φανερό ότι η Μαρία

Από τα Ιωάννινα η εκκίνηση της «γαλάζιας μηχανής» ενόψει 2027

Σε φάση πλήρους κινητοποίησης περνά από σήμερα ο κομματικός μηχανισμός της Νέας

Μπ. Παπαδημητρίου: «Αν δεν ενωθεί η αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης θα κάνει εκλογική εκδρομή»

Η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου κινείται για ακόμη μία φορά στη σφαίρα