“Πράσινο” φως για το IQOS της Philip Morris στις ΗΠΑ

2 λεπτά ανάγνωση
2 Μαΐου 2019

Εγκρίθηκε από την Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων το αίτημα της Philip Morris για τη διάθεση της συσκευής θερμαινόμενου καπνού IQOS και των ράβδων καπνού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το IQOS κρίθηκε ως κατάλληλο για την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς παράγει λιγότερες τοξικές ουσίες από τα τσιγάρα.

Η Philip Morris είναι θυγατρική της ελληνικής εταιρείας Παπαστράτος, Οι ράβδοι καπνού παράγονται σε Ελλάδα και Ιταλία και το 80% κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Η εταιρεία Παπαστράτος έχει πραγματοποιήσει επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου. που παράγει αποκλειστικά ράβδους καπνού, και έχει δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν περισσότεροι από 150.000 καπνιστές IQOS και το μερίδιο του υπερβαίνει το 5% στην εσωτερική αγορά. Στόχος της εταιρείας είναι σε βάθος εξαετίας να ξεπεράσει το 30%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «ωρολογιακή βόμβα» του αμερικανικού χρέους

Σε τροχιά έντονης διόγκωσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Τέλος στο shutdown

Ο Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που βάζει τέλος

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.