Προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

2 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2018

Προβάδισμα 4,7 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου, συγκεντρώνοντας 25%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το “Έθνος της Κυριακής”.

Αναλυτικά τα ποσοστά:

ΝΔ 25%
ΣΥΡΙΖΑ 20,3%
Χρυσή Αυγή 7,9%
Κίνημα Αλλαγής 6,4%
ΚΚΕ 5,8%
Ενωση Κεντρώων 2,3%
ΑΝΕΛ 2,2%
Ελληνική Λύση 1,8%
Ποτάμι 1,5%
Λαϊκή Ενότητα 1,3%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%
Άλλο κόμμα 3,3%
Λευκό/Άκυρο 1,7%
Αναποφάσιστοι 12,6%
Αποχή 6,8%

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 58%, έναντι 28% του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύεται καταλληλότερος  για τη θέση του πρωθυπουργού από τον Αλέξη Τσίπρα (33% έναντι 27%).

Τέλος, πρόωρες εκλογές θέλει η πλειονότητα των ερωτηθέντων. Το 44% απαντά ότι οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να γίνουν νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 και το 18% θέλουν να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, μαζί με τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές. Το 34% θέλει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το φθινόπωρο του 2019.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Interview: Στο 28,7% η ΝΔ – Στο 5% η Ελληνική Λύση – Στο 4% η Ζ. Κωνσταντοπούλου

Σταθερό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία καταγράφει και η δημοσκόπηση της Interview

GPO: Στο 31,4% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ – “Γκρεμίζονται Ελληνική Λύση – Πλεύση Ελευθερίας”

Ανοδική τροχιά της ΝΔ καταγράφει η σημερινή δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό

Αν. Δρυμιώτης: «Ο λαγός τρέχει καλύτερα όταν τον κυνηγάνε, η ΝΔ αυτή τη στιγμή είναι ο λαγός»

Η δήλωση του Ανδρέα Δρυμιώτη ότι «ο λαγός τρέχει καλύτερα όταν τον