Ρευστοποιήσεις κερδών στο Χρηματιστήριο – Μεικτή εικόνα στις τράπεζες

2 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2023

Νέα ήπια διορθωτική υποχώρηση, για δεύτερη ημέρα, κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω μειωμένης συναλλακτικής δραστηριότητας, ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας έκλεισε στις 1.130,14 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,37%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.139,51 μονάδες (+0,45%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,91 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 17.411.778 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,97%.

Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 55 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,20%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,37%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-2,23%) και του Εμπορίου (-1,44%).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Τράπεζες και rebalancing οδήγησαν σε αρνητικό φινάλε τον Φεβρουάριο

Με πιέσεις στις τράπεζες και αυξημένο τζίρο λόγωMSCI, ο ΓΔ έκλεισε πτωτικά,

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά φόρων €1,3 δισ. το 2025

Κέρδη μετά από φόρους ύψους €1,3 δισ. κατέγραψε ο όμιλος της Εθνικής

Alpha Bank: Άλμα 44% στα κέρδη του 2025 στα €943,3 εκατ. – διανομή μερίσματος €519 εκατ.

Η Alpha Bank κατέγραψε το 2025 καθαρά κέρδη μετά από φόρους ύψους