Samsung: Σχεδιάζει την αναδιάρθρωσή της

4 λεπτά ανάγνωση
30 Νοεμβρίου 2016

Η Samsung εξετάζει το ενδεχόμενο να χωριστεί σε δύο εταιρείες, δεδομένου ότι δέχεται πιέσεις από ορισμένους επενδυτές να χωριστεί σε μια εταιρεία holding και σε μια δεύτερη εταιρεία όπου θα έχουν συγκεντρωθεί οι παραγωγικές της μονάδες.

Στόχος της αναδιάρθρωσης της δομής της εταιρείας είναι να αυξηθεί η απόδοση για τους μετόχους, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδιο αύξησης του μερίσματος και συνέχισης της επαναγοράς μετοχών της. Οι πιέσεις που δέχεται η εταιρεία ώστε να αλλάξει τη δομή της έχουν αυξηθεί μετά το φιάσκο με την ανάκληση του Samsung Galaxy Note7 τον Οκτώβριο. Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσλάβει «εξωτερικούς συμβούλους ώστε να εξετάσουν διεξοδικά τη βέλτιστη εταιρική δομή».

Η Samsung αναφέρει ότι η πρόθεση για επανεξέταση της εταιρικής της δομής δεν υποδηλώνει σε καμία περίπτωση την προτίμηση της διοίκησης ή του διοικητικού της συμβουλίου προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στους μετόχους της τα μισά από τα μετρητά της διαθέσιμα το 2016 και το 2017 και ότι θα αυξήσει το μέρισμα για το 2016 κατά 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Με τον διαχωρισμό της Samsung σε δύο εταιρείες θα είναι πιο εύκολη η αποτίμηση της αξίας της καθεμιάς, και ιδιαίτερα της εταιρείας που θα κατέχει τις παραγωγικές μονάδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Alpha Bank: Διεθνής επέκταση, νέες εξαγορές και μέρισμα άνω του 50% – Το σχέδιο για τον ευρωπαϊκό μετασχηματισμό

Με ξεκάθαρη στόχευση στη διεθνή αγορά και με στρατηγικό σχέδιο ενίσχυσης της

Alpha Bank: Στα €0,046 ανά μετοχή το καθαρό ποσό του προσωρινού μερίσματος

Η Alpha Bank, σε συνέχεια της από 29.9.2025 ανακοίνωσής της σχετικά με

ΟΤΕ: Στα €552 εκατ. (+19,5%) τα κέρδη στο εννεάμηνο – Έκτακτο μέρισμα μετά την πώληση της Telekom Romania

Κέρδη ύψους 552 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,5% σε ετήσια βάση, εμφανίζει