Σε νέο ιστορικό χαμηλό οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων

2 λεπτά ανάγνωση
6 Αυγούστου 2014

Το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας μειώθηκε σε νέο ιστορικό χαμηλό σήμερα το μεσημέρι, καθώς τα γερμανικά χρεόγραφα μοιάζει να γίνεται αντιληπτό από τους επενδυτές ότι αποτελούν ασφαλές καταφύγιο, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην Ουκρανία.

Περί τις 13:40 το επιτόκιο των 10ετών γερμανικών ομολόγων, το οποίο διαμορφώνεται κατά τρόπο αντιστρόφως ανάλογο της ζήτησης, έφθασε το 1,102% στη δευτερογενή αγορά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό, που είχε καταγραφεί την 29η Ιουλίου και ήταν 1,119%.

Το γερμανικό χρέος θεωρείται η πιο σίγουρη επένδυση στην αγορά ομολόγων και οι αποδόσεις των Bunds μειώνονται αδιαλείπτως εδώ και χρόνια.

Η μείωση των αποδόσεων συμπαρέσυρε και εκείνες των ομολόγων της Γαλλίας, που υποχώρησαν επίσης περί τις 12:40 στο 1,527% (από 1,565% στο κλείσιμο της αγοράς χθες το βράδυ).
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομόλογα: Ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις ενόψει DBRS – Στο μικροσκόπιο πληθωρισμός και κρίση στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.

Η Ευρώπη είναι πλέον, de facto, το ασφαλέστερο περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο

Οι ΗΠΑ έχουν χάσει πλέον την αίγλη που είχαν στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό

Παγκόσμιο sell-off στα ομόλογα – Σενάρια αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ λόγω ενέργειας

Σε τροχιά έντονης διόρθωσης κινούνται τα κρατικά ομόλογα παγκοσμίως.