Σταθάκης: Νομίζω θα πετύχουμε την προστασία των κύριων συντάξεων

4 λεπτά ανάγνωση
12 Φεβρουαρίου 2016

«Νομίζω» ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να προστατεύσει τις κύριες συντάξεις, επιμένοντας μέχρι τέλους στην στρατηγική της, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στον απόηχο του μηνύματος του Πόουλ Τόμσεν ότι η Ελλάδα πρέπει να βρει μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2018, μειώνοντας και την κρατική συνταξιοδοτική δαπάνη.

«Νομίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε, αυτή είναι η βασική μας στρατηγική και θα πάμε μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η αντιπρόταση της Αθήνας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών έχει βρει μία «στοιχειώδη συναίνεση», τουλάχιστον για την επόμενη τριετία, και επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει τις προτάσεις της και βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Σταθάκης πραγματοποίησε νέο άνοιγμα και προς τους αγρότες, οι οποίοι κατεβαίνουν σήμερα προς την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

«Υπάρχει περιθώριο και για αυτό καλούμε σε διάλογο», είπε, σημειώνοντας ότι ο διάλογος «πρέπει να γίνει».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων της κυβέρνησης είναι σωστοί, όμως συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση ώστε να βρεθούν λύσεις για τις επαγγελματικές ομάδες που έχουν παράπονα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά