Στην 15η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA

Η χώρα μας παραμένει στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA. Μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού κόντρα στην Παρτιζάν, η Ελλάδα πήρε 0.100 βαθμούς και ανέβασε συγκομιδή στους 24.500 βαθμούς.
Η χώρα μας έχει μεγάλο στόχο την 12η θέση στην ευρωπαϊκή βαθμολογία, ώστε να επαναφέρει τον κυπελλούχο Ελλάδας στη φάση των ομίλων του Europa League από τη σεζόν 2018/19.
Η UEFA, από τη σεζόν 2018/19, σχεδιάζει να δώσει τέσσερα απευθείας εισιτήρια στους ομίλους του Champions League στις ομάδες των χωρών 1-4 της κατάταξης, δύο στις χώρες 5-6 και από ένα στις χώρες 7-10. Ο πρωταθλητής της χώρας που βρίσκεται στην 15η θέση, θα ξεκινάει από τον 2ο προκριματικό γύρο, ενώ η 14η, του εξασφαλίζει αρχή από τον 3ο προκριματικό.
Αν ο κάτοχος του Champions League και εκείνος του Europa League, προκριθούν στους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους, τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετάσχει στα play offs.
Πηγή: sport-fm.gr
Στη 15η θέση της κατάταξης χωρών της UEFA υποχώρησε η Ελλάδα μετά και τα αποτελέσματα της Πέμπτης στο Europa League.

Στη 15η θέση της κατάταξης χωρών της UEFA υποχώρησε η Ελλάδα μετά και τα αποτελέσματα της Πέμπτης στο Europa League.
Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Γιουνγκ Μπόις και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ απέναντι στη Φιορεντίνα πρόσφεραν μεν 0.600 βαθμούς και αύξησαν την ελληνική συγκομιδή στους 24.700 βαθμούς, αλλά ο Άγιαξ ανέτρεψε την κατάσταση απέναντι στον Παναθηναϊκό και έτσι η Ολλανδία πέρασε 14η με 25.063 βαθμούς.
Η 16η Αυστρία παραμένει απειλητική, καθώς είχε δύο νίκες (από Αούστρια και Ραπίντ) και μία ήττα (από Σάλτσμπουργκ) φτάνοντας στους 22.850 βαθμούς. Λιγότερο επικίνδυνη είναι η 17η Ρουμανία με 21.950 με τις Άστρα και Στεάουα να χάνουν αμφότερες.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θέλει να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στην κατάταξη της UEFA, αν και το τοπίο παραμένει ασαφές για το τι θα ισχύσει τις επόμενες σεζόν ως προς τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ανά χώρα, πέρα από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία που θα έχουν από το 2018 τέσσερις ομάδες απευθείας στο Champions League περιορίζοντας τις διαθέσιμες θέσεις για τις υπόλοιπες χώρες.
Facebook Comments