Στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια – Παραμένει το χάσμα στο ασφαλιστικό

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιανουαρίου 2016

Με την παρουσία των τεχνικών κλιμακίων αρχίζει από σήμερα ο πρώτος έλεγχος των δανειστών επί του νέου προγράμματος. Οι πρώτες επαφές αναμένεται να γίνουν σήμερα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με το βάρος να πέφτει στην εξέταση των προτάσεων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ θα εξεταστεί η πορεία του προϋπολογισμού.

Αναλόγως των διαπραγματεύσεων, σε χαμηλόβαθμο επίπεδο θα κριθεί και ο χρόνος έλευσης στη χώρα μας των επικεφαλής των θεσμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο πλευρές προσέρχονται με διαμετρικά αντίθετες θέσεις.

Η κυβέρνηση εκτιμά οτι το 2015 είναι πιθανόν να κλείσει ακόμα και με πλεόνασμα έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% γεγονός που θα έχει θετική επίπτωση σύμφωνα με την ίδια, τόσο στον προϋπολογισμό του 2016 όσο και σε αυτούς των επομένων δύο ετών.

Η πλευρά των δανειστών διαπιστώνει δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2015 ύψους 900 εκ ευρω, ενώ ζητά των προσδιορισμό μέτρων 5,5 δισ. ευρω έως το 2018. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.