Σύγκλιση απόψεων κυβέρνησης – τραπεζών

3 λεπτά ανάγνωση
12 Φεβρουαρίου 2019

Διαφαινόμενη σύγκλιση απόψεων φαίνεται πως προέκυψε κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Στις 120.000 το επικρατέστερο νέο όριο προστασίας, εντός Φεβρουαρίου η ψήφιση του διάδοχου σχήματος του ν. Κατσέλη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η σύσκεψη έγινε σε καλό κλίμα, και ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δείχνει να προσεγγίζει και να κατανοεί τις ενστάσεις που έχουν διατυπώσει οι τράπεζες και εκφράζεται αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη.

Επικρατέστερο σενάριο για την επίτευξη συμφωνίας ως προς το όριο προστασίας της α κατοικίας, είναι ότι αυτό θα κυμαίνεται μεταξύ των 120.000 και 130.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας, με τη μικρότερη τιμή εκ των δύο να συγκεντρώνει μικρότερες πιθανότητες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο

Χρηματιστήριο: Μεταβλητότητα και τραπεζικές πιέσεις, αλλά θετική εβδομάδα για τον ΓΔ

Με ήπια κέρδη αλλά έντονη μεταβλητότητα ολοκληρώθηκε η εβδομάδα στη Λεωφόρο Αθηνών.