Συνεχίζονται σήμερα οι συνομιλίες Gazprom – Ουκρανίας για το φυσικό αέριο

2 λεπτά ανάγνωση
15 Ιουνίου 2014

Νέα συνάντηση θα έχουν σήμερα το πρωί Gazprom – Ουκρανία καθώς δεν κατέληξαν σε συμβιβαστική λύση στη μακροχρόνια διαμάχη τους για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου κατά τις συνομιλίες που είχαν χθες στο Κίεβο.

«Δεν βρέθηκε καμιά λύση. Συνεπώς, σύμφωνα με την πρόταση του Επιτρόπου για την Ενέργεια Γκίντερ Ετινγκερ, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν», δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γιούρι Πρόντανσε δημοσιογράφους στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού Gazprom Αλεξέι Μίλερ αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι θα διακόψει τις παραδόσεις φυσικού αερίου προς το Κίεβο, αν αυτό δεν πληρώσει το χρέος του ύψους 1,95 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για το φυσικό αέριο διεξάγονται με τη μεσολάβηση της ΕΕ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Β. Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Β. Πούτιν

Ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συζητήσει απευθείας με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

ΕΕ: «Πράσινο φως» σε δάνειο €90 δισ. προς την Ουκρανία για την περίοδο 2026-2027

Αποφασιστικό βήμα στήριξης προς την Ουκρανία έκανε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συμφωνώντας στη

Φ. Μερτς: «Δεν έρχεται ακόμη το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία»

Δεν πέρασαν 48 ώρες από τις επίπονες διαβουλεύσεις στο Βερολίνο για την