Τα funds… συνεχίζουν να “ψηφίζουν” Ελλάδα

4 λεπτά ανάγνωση
27 Ιουνίου 2014

H Jupiter Asset Management, ένα εκ των funds που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα, χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως μοναδική επενδυτική ευκαιρία.

Η Jupiter επένδυσε για πρώτη φορά στο δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και έχει αυξήσει τις θέσεις της στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η εταιρεία συμμετείχε με 3 δισ. ευρώ στην έκδοση των ελληνικών πενταετών ομολόγων τον Απρίλιο, η οποία έβαλε τέλος στην «εξορία» της χώρας μας από τις αγορές.

«Όσον αφορά τις άλλες οικονομίες των αναδυόμενων αγορών, η Ελλάδα είναι μοναδική καθώς είναι μέρος μιας νομισματικής ένωσης με την υπόλοιπη Ευρώπη», επισημαίνει ο διαχειριστής της Jupiter, Αριελ Μπεζαλέλ. «Οι επενδυτές βλέπουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ως μια ευκαιρία για να επενδύσουν σε ένα story μίας πολυετούς ανάκαμψης και απομόχλευσης».

Το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο, ή ETF, με έδρα της ΗΠΑ το οποίο επενδύει στην Ελλάδα, έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 30% από τις αρχές του Ιουνίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από οποιοδήποτε ETF άλλης χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος επενδυτής στο ελληνικό ETF είναι η Glovista Investments LLC, διαχειριστής κεφαλαίων με έδρα το Νιού Τζέρσεϊ, και κατέχει το 9,6% του fund.

Η επένδυση αντανακλά την πεποίθηση στην «κυκλική ανάκαμψη» σε ολόκληρη την περιοχή του ευρώ και την ελκυστικότητα της Ελλάδα σε σχέση με άλλες αγορές, τονίζει ο Ντάρσαν Μπατ, ο οποίος συν-ίδρυσε την Glovista το 2007. Μεταξύ των σημείων καμπής ήταν «η ισχυρή λαϊκή υποστήριξη σε όλες τις βαθύτερες φάσεις της κρίσης της χώρας προς το ευρώ», είπε.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ η «κρυφή» διασύνδεση τραπεζών και funds

Ηχηρό μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες και τις εποπτικές αρχές στέλνει η

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.