Την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα στο μεταναστευτικό ανακοίνωσε η Γερμανία

3 λεπτά ανάγνωση
17 Αυγούστου 2018

Την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών.

«Έχουμε συμφωνήσει με την Ελλάδα. Τα Υπουργεία Εσωτερικών (έχουν συμφωνήσει) και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε η Ελεονόρε Πέτερμαν και διευκρίνισε ότι λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας θα ανακοινωθούν μετά την υπογραφή της.

Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν επιτυχή κατάληξη. «Βρισκόμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις και έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ. Γίνονται επαφές και σε υπουργικό επίπεδο και θεωρούμε ότι και η συμφωνία με την Ιταλία θα επιτευχθεί», δήλωσε.

Την προηγούμενη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ αντίστοιχη συμφωνία της Γερμανίας με την Ισπανία.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Sell off σε Ελλάδα και Ευρωαγορές – Οι αγορές υποχωρούν υπό το βάρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή

Ο Μάρτιος άρχισε με έντονες πιέσεις στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω κλιμάκωσης στη

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Γιατί οι αγορές ποντάρουν ξανά στην Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσελκύουν ιστορικές εισροές κεφαλαίων, καθώς διεθνή funds ενισχύουν επιθετικά