Η Γερμανία επιστρέφει 2.000 μετανάστες στην Αθήνα

2 λεπτά ανάγνωση
17 Αυγούστου 2018

Θέμα ημερών είναι να υπογραφεί η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα που αποτελεί χώρα εισόδου. Όπως μεταδίδει το skai.gr επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, έως την Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης. 

Με βάση τη συμφωνία, η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών, αλλά η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.

Στο μεταξύ, η  καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ – PPC blue Ρουμανίας: Εγκαθιστούν 106 σημεία ταχείας και υπερταχείας φόρτισης σε μεγάλες ευρωπαϊκές διαδρομές

Νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση εξασφάλισαν από κοινού η ΔΕΗ και η PPC blue

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,