Την Τετάρτη η πενταμερής ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας για τη Λιβύη

3 λεπτά ανάγνωση
6 Ιανουαρίου 2020

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει την ερχόμενη Τετάρτη μία πενταμερή συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας, για να συζητήσουν σχετικά με τις συνεχιζόμενες ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πέντε Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συζητήσουν το πώς θα μπορέσουν να εντείνουν τις κοινές τους προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής πολιτικής επίλυσης στην κρίση της Λιβύης.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν επίσης για τη συνολική κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι «η υπουργική συνάντηση έρχεται λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών από τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ Σάμεχ Σούκρι με τους ομολόγους του Ιταλίας και Γαλλίας Λουΐτζι Ντι Μάιο και Ζαν Υβ Λε Ντριάν, όπου συμφώνησαν ότι η πρόσφατη παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα €2,4 δισ. οι ελληνικές εξαγωγές προς τις ΗΠΑ το 2025

Σχεδόν αμετάβλητη παρέμεινε το 2025 η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς τις

Σε επιφυλακή το ΥΠΕΞ για τον επαναπατρισμό Ελλήνων με τα κατοικίδιά τους

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα παραμένει το υπουργείο Εξωτερικών για την επιχείρηση επαναπατρισμού

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον»

Με μία αναφορά σε όσα δραματικά εξελίσσονται στο Ιράν, στη Μέση Ανατολή