Το Παρίσι προκρίνει συμφωνία Λευκωσίας – TOTAL

3 λεπτά ανάγνωση
27 Φεβρουαρίου 2015

Η γαλλική Κυβέρνηση εκφράζει την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία μεταξύ της Κύπρου και της Total, που θα επιτρέψει στη εταιρεία να παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ και να προχωρήσει σε περαιτέρω σεισμικές έρευνες, κυρίως στο θαλάσσιο τεμάχιο 11.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Ζαν-Λικ Φλοράν, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μετά την απόφαση της εταιρείας να φύγει από την κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι η γαλλική Κυβέρνηση είναι απογοητευμένη, όπως είναι και η ίδια η εταιρεία και η Λευκωσία, λόγω του συμπεράσματος της Total ότι δεν υπάρχει πραγματική προοπτική που να δικαιολογεί τη διεξαγωγή γεωτρήσεων στα τεμάχια 10 και 11.

Μιλώντας στο πλαίσιο άτυπης ενημέρωσης, στο Σπίτι της ΕΕ, στη Λευκωσία, ο κ. Φλοράν είπε ότι η γαλλική Κυβέρνηση δεν συμμετέχει στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Ενέργειας.

Είπε τέλος ότι σε περίπτωση συμφωνίας, η κατάσταση θα τύχει ξανά αξιολόγησης σε ένα ή ενάμισι χρόνο.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Eurobank επιβραβεύει τους πελάτες της και στην Κύπρο

Η Eurobank είναι ο πρώτος ελληνικός τραπεζικός όμιλος που επεκτείνει το πρόγραμμα

Eurobank: Από την Κύπρο περαιτέρω επέκταση στη διεθνή σκηνή

Η εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία και στις προοπτικές της αποτέλεσε τον καθοριστικό

Επανεκκίνηση ελπίδας ή γεωπολιτική ψευδαίσθηση; Η νέα εποχή Ερχιουρμάν στα κατεχόμενα

Η σαρωτική νίκη του Τουφάν Ερχιουρμάν στις εκλογές της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας