Το ράλι του US Dollar μπορεί να πλησιάζει σε σημείο εξάντλησης

2 λεπτά ανάγνωση
14 Ιανουαρίου 2015

Ο US Dollar ανήλθε έναντι των βασικών νομισμάτων το 2014. Οι τιμολογημένες προσδοκίες δείχνουν ότι η αγορά προεξοφλεί την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τουλάχιστον κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μία κίνηση της Fed για αύξηση των επιτοκίων πριν από τις άλλες βασικές κεντρικές τράπεζες έχει σπρώξει το Αμερικανικό νόμισμα υψηλότερα έναντι των βασικών ομολόγων του. Ωστόσο, το ράλι του Δολαρίου μπορεί να είναι στο χείλος της υποχώρησης.

Τα τελευταία στοιχεία του Commitment of Traders του CFTC δείχνουν ότι οι net-long τοποθετήσεις των κερδοσκόπων επενδυτών  είναι σε ιστορικά υψηλά, εκτεινόμενες πάνω από 2 τυπικές αποκλίσεις από τον μέσο όρο των 52 εβδομάδων. Αυτό υποδεικνύει ότι το νόμισμα αναφοράς μπορεί να είναι υπεραγορασμένο και ευάλωτο έναντι μία διορθωτικής υποχώρησης προτού η μεγαλύτερη ανοδική τάση επαναβεβαιωθεί. Ομοίως η τεχνική τοποθέτηση προειδοποιεί ότι μία αντιστροφή μπορεί να είναι στα χαρτιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BofA: Επενδυτικό comeback για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

Ισχυρές εισροές κεφαλαίων προς τις αναδυόμενες αγορές αναμένει για το 2026 η

Η Fed πατά φρένο στις μειώσεις επιτοκίων

Σε φάση αναμονής και προσεκτικών κινήσεων βρίσκεται η νομισματική πολιτική των Ηνωμένων

Δολάριο: Βυθίζεται σε χαμηλό 3,5 ετών ενόψει Fed

Σε πτωτική τροχιά για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κινείται το δολάριο, με τις