Το ράλι του US Dollar μπορεί να πλησιάζει σε σημείο εξάντλησης

2 λεπτά ανάγνωση
14 Ιανουαρίου 2015

Ο US Dollar ανήλθε έναντι των βασικών νομισμάτων το 2014. Οι τιμολογημένες προσδοκίες δείχνουν ότι η αγορά προεξοφλεί την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve τουλάχιστον κατά 50 μονάδες βάσης μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μία κίνηση της Fed για αύξηση των επιτοκίων πριν από τις άλλες βασικές κεντρικές τράπεζες έχει σπρώξει το Αμερικανικό νόμισμα υψηλότερα έναντι των βασικών ομολόγων του. Ωστόσο, το ράλι του Δολαρίου μπορεί να είναι στο χείλος της υποχώρησης.

Τα τελευταία στοιχεία του Commitment of Traders του CFTC δείχνουν ότι οι net-long τοποθετήσεις των κερδοσκόπων επενδυτών  είναι σε ιστορικά υψηλά, εκτεινόμενες πάνω από 2 τυπικές αποκλίσεις από τον μέσο όρο των 52 εβδομάδων. Αυτό υποδεικνύει ότι το νόμισμα αναφοράς μπορεί να είναι υπεραγορασμένο και ευάλωτο έναντι μία διορθωτικής υποχώρησης προτού η μεγαλύτερη ανοδική τάση επαναβεβαιωθεί. Ομοίως η τεχνική τοποθέτηση προειδοποιεί ότι μία αντιστροφή μπορεί να είναι στα χαρτιά.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρυσός: Υποχωρεί υπό την πίεση δολαρίου και πετρελαίου

Πιέσεις δέχεται ο χρυσός στις διεθνείς αγορές.

Εκτίναξη σε χρυσό, ασήμι και πλατίνα με φόντο τη Μέση Ανατολή

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές των πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να

Χρυσός: Συνεχίζεται η πτώση καθώς ενισχύεται το δολάριο

Νέες πιέσεις καταγράφονται στην αγορά του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να