Τρίτη ανοδική συνεδρίαση για το ΧΑ

3 λεπτά ανάγνωση
13 Ιανουαρίου 2015

Συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την ανοδική του αντίδραση το Χρηματιστήριο Αθηνών, επαναφέροντας τον Γενικό Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 820 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,82% στις 823,70 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 40 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 κερδίζει 2,23% στις 263,94 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 2,36% στις 97,76 μονάδες.

Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση και με βάση την πρόσφατη στατιστική προϊστορία ο 25άρης θα συναντήσει μια οροφή μεταξύ των 264 και 267 μονάδων και κατόπιν στα επίπεδα των 279 ως 283 μονάδων.

Όλα αυτά αν συνεχίσουν οι επενδυτές να αγοράζουν μετοχές του ΧΑ πιθανά γιατί θεωρούν ότι η μείωση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι δείγμα πως οι αγοραίοι δεν ανησυχούν πως η ΕΚΤ δεν θα στηρίξει τα ομόλογα της χώρας.

Στο ταμπλό σήμερα ξεχωρίζει η Jumbo, καταγράφοντας κέρδη 6,21% στα 8,89 ευρώ, ενώ ακολουθούν ο ΟΠΑΠ,  στο +3,86%, η Εθνική, στο +2,94% και η Eurobank στο +2,65%. Σημαντικά κέρδη καταγράφε και ο ΟΤΕ,  στο +2,12%, η Alpha Bank στο +1,70%, η Μυτιληναίος στο +1,70% και η ΕΕΕ στο +2,50%.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκούνται στις μετοχές του ΟΛΠ, καθώς κινείται με απώλειες 1,22%, η Grivalia είναι στο -0,79%, η Τιτάν στο -0,51% και η ΜΕΤΚΑ  στο -0,11%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρευστοποιήσεις σε Ευρώπη και ΧΑ στον απόηχο των απειλών Τραμπ για δασμούς 50% στην ΕΕ

Επιδείνωση του κλίματος σημειώθηκε στη χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών

Ο Τραμπ άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για τις αγορές: αυτό της εποχής του χάους – Θα… αντέξει το Χρηματιστήριο Αθηνών;

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και ήταν αναμενόμενο, συγχρονίστηκε με την κίνηση των

Γιατί το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί το top pick των διεθνών οίκων

Οι προσδοκίες για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τους μεγάλους οίκους