ΤτΕ: Μείωση του ELA κατά €0,2 δισ.

2 λεπτά ανάγνωση
17 Νοεμβρίου 2016

Τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 0,2 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η ΤτΕ, στις 16 Νοεμβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 50,9 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 0,2 δισεκ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

Υποχώρηση €5,18 δισ. στις καταθέσεις τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΤτΕ

Οι καταθέσεις ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν κατά 5,184 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2026,

GS: “Ασπίδα” οι ελληνικές καταθέσεις απέναντι στην ΑΙ – Περιορισμένος ο κίνδυνος για κέρδη και ROTE

Η αυξημένη χρήση ΑΙ στις τράπεζες προκαλεί ερωτήματα για κόστος καταθέσεων και

Κατώτατος μισθός: Κλειδώνει το 4% – Στην τελική ευθεία η αύξηση πριν τον Απρίλιο 2026

Η διαδικασία για τον νέο κατώτατο μισθό περνά στο τελικό της στάδιο.