O Σίζον Άμπε ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντήσει τον Τραμπ

4 λεπτά ανάγνωση
17 Νοεμβρίου 2016

O Σίζον Άμπε θα είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που θα συναντήσει τον πρόσφατα εκλεγμένο αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πριν ξεκινήσει το ταξίδι του είπε ότι θέλει να κτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τις ΗΠΑ ώστε από κοινού να παλέψουν για την παγκόσμια ειρήνη.

Η συνάντηση στην Νέα Υόρκη έρχεται εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Τόκιο.

Ο κ Τραμπ έχει πει ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα αν θέλει να παραμείνουν τα αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφός της. Έχει επίσης καταδικάσει την υψίστης σημασίας εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξε ο Μπάρακ Ομπάμα με την Ιαπωνία και τις άλλες χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου έχουν υπάρξει σύμμαχοι, όταν οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ιαπωνία να ξαναχτίσει την οικονομία της.

Ο κ Άμπε θα σταματήσει στην Νέα Υόρκη πριν το τελικό του προορισμό στο Περού για την σύνοδο των Συναλλαγών Ασίας – Ειρηνικού αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση με τον Τραμπ.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε Ιάπωνας αξιωματούχος στο Reuters, δεν είναι ξεκάθαρος ο στόχος της επίσκεψης στην Νέα Υόρκη καθώς όπως δήλωσε «υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με τη συνάντηση».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασία: Ιστορικό ράλι για Nikkei και Taiex με φόντο πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν

Ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, με τον ιαπωνικό Nikkei

Brent και WTI σε ισχυρή άνοδο μετά τη νέα ένταση ΗΠΑ – Ιράν

Ισχυρές ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Οριακές μεταβολές στο ΧΑ – Ποιοι τίτλοι ξεχώρισαν και τι «φρέναρε» την αγορά

Σε κλίμα επιφυλακτικότητας κινήθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.