ΤτΕ: Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα €5,77 δισ. το δεκάμηνο

1 λεπτό ανάγνωση
17 Νοεμβρίου 2023

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2023, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα 93 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 6.399 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ.

Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 50.714 εκατ. ευρώ, από 44.948 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυτές διαμορφώθηκαν σε 47.811 εκατ. ευρώ, από 48.965 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022.

Το πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα διαμορφώθηκε σε 5,769 δισ. από έλλειμμα 955 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Πλεόνασμα πάνω από €1 δισ. στο ξεκίνημα του έτους

Την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2026, το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε πλεόνασμα
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Ισχυρές οι ελληνικές τράπεζες

Θετικές παραμένουν οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού τομέα.
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Αμετάβλητοι οι συστημικοί κίνδυνοι στο β΄τρίμηνο 2026

Aμετάβλητοι παρέμειναν οι συστημικοί κίνδυνοι στο δεύτερο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με