Χαμηλός ΦΠΑ σε μεταφορές και τουρισμό

2 λεπτά ανάγνωση
20 Νοεμβρίου 2023

Μονιμοποιούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και τον τουρισμό, παρατείνονται για έξι μηνες έως τον Ιούνιο στον καφέ και τα ταξί.

Αντίθετα επανέρχεται στο 24% ο συντελεστής ΦΠΑ στα αναψυκτικά που παρέχονται από καταστήματα εστίασης.

Το συγκεκριμένο μέτρο καλύπτει τα εισιτήρια σε χερσαίες, θαλάσσιες ή εναέριες μεταφορές αλλά και τις χρεώσεις των ξενοδοχείων ή άλλου τύπου καταλυμάτων. Στο τουριστικό πακέτο όπου στο τιμολόγιο διαμονής µε πρωινό ή με ημιδιατροφή επιβάλλεται ΦΠΑ 13%, στη διαμονή µε πλήρη διατροφή μόνο το 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% και το υπόλοιπο 95% επιβαρύνεται με 13% και στη διαμονή µε το σύστημα all inclusive στο 90% της ενιαίας τιμής επιβάλλεται ΦΠΑ με μειωμένο συντελεστή 13%.

Οι σχετικές προβλέψεις περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στον προϋπολογισμό 2024 ο οποίος κατατίθεται αύριο στη Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

S&P: Επιβράδυνση στο 1,7% για την Ελλάδα – Πληθωρισμός 4,2% και ανησυχία για ενέργεια και τουρισμό

Μήνυμα επιβράδυνσης αλλά και ανθεκτικότητας στέλνει η Standard & Poor’s για την

Αστυπάλαια: Ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως για το 2026

Η Αστυπάλαια αναδεικνύεται δυναμικά ως ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς

Χάρης Δούκας: «Για εμάς, ο τουρισμός είναι μέσο για να γίνει η Αθήνα μια καλύτερη πόλη»

Με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων της διεθνούς τουριστικής αγοράς «άνοιξαν» χθες στην