Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαίες απώλειες 0,68% – Άνοδος για Eurobank-Κρατήθηκε ο ΟΤΕ

6 λεπτά ανάγνωση
16 Σεπτεμβρίου 2022

Με ήπια υποχώρηση έκλεισε η αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται πτωτικά για τέταρτη ημέρα, ενώ με σημαντική πτώση ξεκίνησαν οι συναλλαγές στη Wall Street.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της Eurobank, των ΕΛΠΕ και της Jumbo, ενώ πιέστηκαν οι τίτλοι της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 836,17 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,36%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 830,58 μονάδες (-1,03%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 0,68%, από τις αρχές Σεπτεμβρίου υποχωρεί κατά 2,36%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες 6,40%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 114,45 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 37.947.992 μετοχές. Ο υψηλός τζίρος οφείλεται στο μεγαλύτερο μέρος στις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων λόγω των αλλαγών του δείκτη FTSE Rusell.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε ποσοστό 1,00%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+2,44%), των ΕΛΠΕ (+2,37%), της Jumbo (+2,17%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+1,67%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-3,77%), της ΕΥΔΑΠ (-3,08%), της Quest Συμμετοχών (-2,73%), της Μυτιληναίος (-2,05%) και της Τιτάν (-1,95%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (+1,78%) και των Τροφίμων (+0,57%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες του Εμπορίου (-2,13%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,90%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-1,70%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 12.528.334 και 8.083.538 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 12,784 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 11,812 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 41 μετοχές, 62 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Προοδευτική +15,15% και ΕΛΒΕ +7,14%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα -9,98% και Μαθιός Πυρίμαχα -7,89%.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Εβδομάδα διόρθωσης – Στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η ΑΜΚ των €4 δισ.

Με απώλειες έκλεισε μια έντονα διορθωτική εβδομάδα στο Χρηματιστήριο, με το ενδιαφέρον

Φ. Καραββίας: Πώς η ελληνική κρίση διαμόρφωσε την κουλτούρα διαχείρισης κινδύνων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Παραδοσιακά, ο τραπεζικός τομέας επικεντρωνόταν κυρίως στη διαχείριση της ρευστότητας και των

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο – Τραπεζικό sell-off, βουτιά Aegean και επιλεκτικές άμυνες

Σε καθοδική τροχιά κινήθηκε τοΧρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει μόνιμα