Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 870 μονάδες με οδηγό την Alpha

2 λεπτά ανάγνωση
2 Νοεμβρίου 2022

Επιστροφή στις ανόδους κατέγραψε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με το κλείσιμο αυτό ανέβηκε ξανά πάνω από τα επίπεδα των 870 μονάδων, εν μέσω ωστόσο περιορισμένης συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 874,04 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,67%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 45,69εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.570.365 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,72%.

Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 40 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,98%) των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,76%) και των Ταξιδιών (+1,37%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-2,56%) και της Ακίνητης Περιουσίας (-1,64%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα Πειραιώς: Καθαρά κέρδη €281 εκατ. το α’ τρίμηνο

Ισχυρή κερδοφορία στα €281 εκατ., η οποία αντιστοιχεί σε 15% εξομαλυμένη απόδοση

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να

JP Morgan: «1 $δισ. λόγοι» για Ελλάδα – STOXX boost στις τράπεζες, αλλά “αγκάθι” ο MSCI

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η JP Morgan.