Χρηματιστήριο: Σε χαμηλό 26 μηνών οι συναλλαγές!

2 λεπτά ανάγνωση
27 Δεκεμβρίου 2022

Με οριακή άνοδο έκλεισε η αγορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Κινούμενο με περιορισμένες διακυμάνσεις και εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, καθώς ο τζίρος ξεπέρασε μετά βίας τα 20 εκατ. ευρώ, το Χρηματιστήριο της Αθήνας ολοκλήρωσε την ημέρα οριακά στα «συν».

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 923,26 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,22%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 925,62 μονάδες(+0,47%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 22,25 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 19.334.080 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,26%.

Ανοδικά κινήθηκαν 56 μετοχές, 39 πτωτικά και 22 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,26%) και της Υγείας (+1,09%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,81%) και του Εμπορίου (-0,77%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Euronext: Εισαγωγή Νέων Μετοχών της ΔΕΗ

H Διοίκηση της Euronext Athens υποδέχθηκε σήμερα τη Διοίκηση, στελέχη και συνεργάτες

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη

ΔΕΗ: Ρεκόρ όλων των εποχών στην ελληνική αγορά με €18 δισ. προσφορές

Με τη μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ιστορία της ελληνικής αγοράς, ολοκληρώθηκε η