Χρηματιστήριο: Στις 910 μονάδες ο ΓΔ – Αυξημένος ο τζίρος

3 λεπτά ανάγνωση
7 Δεκεμβρίου 2022
Με έντονη ανοδική τάση οι δείκτες των μετοχών του χρηματιστηρίου Αθηνών μετά τις προηγούμενες πτωτικές συνεδριάσεις, Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Τετάρτης  στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Συνέπεια της ανόδου αυτής, ήταν η αγορά να κλείσει πάνω από τα επίπεδα των 910 μονάδων. Επίσης, μετά την υποχώρηση των προηγούμενων συνεδριάσεων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αντέδρασαν ανοδικά οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 910,29 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,69%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 913,09 μονάδες (+1,00%) και κατώτερη τιμή στις 903,20 μονάδες (-0,09%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 83,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 39.369.070 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,67%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,37%.

Ανοδικά κινήθηκαν 59 μετοχές, 43 πτωτικά και 18 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (+1,32%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,30%) και των Τραπεζών (+1,25%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-2,01%) και των Πρώτων Υλών (-1,31%).

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurobank: Άλμα 14,3% στα προσαρμοσμένα κέρδη – Στα €1,16 δισ. τα καθαρά κέρδη στο 9μηνο

Η Eurobank αύξησε κέρδη, χορηγήσεις και καταθέσεις στο εννεάμηνο.

Eurobank: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Eurolife Life Insurance

Η Eurobank ολοκλήρωσε την εξαγορά του 80% της Eurolife Life από εταιρείες

JP Morgan: Βλέπει συνέχεια στο ράλι των τραπεζών – Οι τιμές-στόχοι και τα κέρδη τριμήνου

Περαιτέρω περιθώρια ανόδου βλέπει η JP Morgan για τις μετοχές των ελληνικών