Χρηματιστήριο: Βγήκε αντίδραση με οδηγό τις τράπεζες

3 λεπτά ανάγνωση
4 Οκτωβρίου 2024

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.437,88 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,37%.

Συγκεκριμένα, η ανάκαμψη σημειώθηκε μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις του χρηματιστηρίου, στη διάρκεια των οποίων ο βασικός δείκτης είχε σημειώσει απώλειες σε ποσοστό 3,59%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε πτώση 2,10%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 11,91%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 164,79 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 34.428.938 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,55%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,61%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (+3,98%), της Lamda Development (+3,09%), της Τιτάν (+2,50%), της Εθνικής (+2,49%), της Πειραιώς (+2,31%) και του ΟΠΑΠ (+2,23%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Autohellas (-1,28%), του ΔΑΑ (-0,85%), της Aegean Airlines (-0,38%) και του ΟΛΠ (-0,36%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Alpha Bank διακινώντας 10.790.159 και 7.695.788 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 82,52 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 13,43 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 64 μετοχές, 38 πτωτικά και 19 παρέμειναν σταθερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Πτώση για ΓΔ και τράπεζες – Αντίδραση από ΔΕΗ

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΧΑ: Εκρηκτική ΔΕΗ, ισχυρές τράπεζες και νέα άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Ανθεκτικότητα απέναντι στη διεθνή μεταβλητότητα επέδειξε το ελληνικό χρηματιστήριο.