Χρηματιστήριο: Μαζεύτηκαν στο τέλος της συνεδρίασης οι απώλειες – Στήριξη από ΟΤΕ

3 λεπτά ανάγνωση
4 Σεπτεμβρίου 2024

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος και στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες υποχώρησαν στον απόηχο της χθεσινής ισχυρής πτώσης στη Wall Street. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση άνοδο κατέγραψαν μόνο ο ΟΤΕ και η Σαράντης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.435,79 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,71%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.426,87 μονάδες (-1,33%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 98,63 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.215.297 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,81%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,08%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,28%) και της Σαράντης (+0,75%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-2,05%), της Μυτιληναίος (-2,03%), της Ελλάκτωρ (-1,92%) και της Εθνικής (-1,90%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 5.880.089 και 5.166.488 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Motor Oil με 18,21 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 13,92 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 21 μετοχές, 72 πτωτικά και 26 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παϊρης +6,12% και Ξυλεμπορία (π) +5,58%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Δομική Κρήτης -4,07% και Κέκροψ -3,68%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΧΑ: Εκρηκτική ΔΕΗ, ισχυρές τράπεζες και νέα άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Ανθεκτικότητα απέναντι στη διεθνή μεταβλητότητα επέδειξε το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ρεκόρ 18ετίας για τις εισηγμένες: Κέρδη €12,1 δισ. και μερίσματα €6,1 δισ. στο Χρηματιστήριο

Σε μια από τις ισχυρότερες χρήσεις της τελευταίας 20ετίας εισήλθε το Χρηματιστήριο