Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος για τον ΓΔ παρά τις πρωϊνές πιέσεις – Βύθιση συναλλαγών – Ράλι για τη Eurobank

4 λεπτά ανάγνωση
10 Ιουνίου 2024

Με οριακή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι τιμές των μετοχών κατόρθωσαν να διαγράψουν τις αρχικές σημαντικές απώλειες, που προκάλεσε το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο του αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών, με επίκεντρο την υποχώρηση της γαλλικής αγοράς.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.458,84 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,03%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.440,91 μονάδες (-1,20%) και υψηλότερη τιμή στις 1.461,76 μονάδες (+0,23%).

Η αξία των συναλλαγών υποχώρησε σημαντικά και διαμορφώθηκε στα 79,43 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 17.150.421 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,20%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+3,00%), Lamda Develoment (+1,50%), της Τέρνα Ενεργειακή (+096%) και της Εθνικής (+0,80%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,62%), της Motor Oil (-1,61%), της Jumbo (-1,60%) και της Τιτάν (-1,45%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.337.742 και 3.735.469 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 11,68 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 9,81 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 47 μετοχές, 60 πτωτικά και 12 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Εκτέρ +7,75% και Mevaco +5,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βιοτέρ -7,91% και Ακρίτας -5,06%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φ. Καραβίας: «Επενδύοντας στο μέλλον της χώρας μας»

Ο Φωκίων Καραβίας ενημέρωσε τους εργαζομένους της Eurobank για την κοινή πρωτοβουλία

Morgan Stanley: Ισχυρό τραπεζικό ράλι με «φαβορί» Eurobank και Πειραιώς

Η Morgan Stanley επιβεβαιώνει την overweight στάση της για τις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη για Alpha, Eurobank και Πειραιώς

Η Goldman Sachs ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.