Χρηματιστήριο: Πτώση άνω του 1% για τον τραπεζικό δείκτη αλλά και ισχυρά κέρδη για δεικτοβαρή blue chips

4 λεπτά ανάγνωση
22 Νοεμβρίου 2024

Ήπια άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίαση της εβδομάδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να κλείνει πάνω από τα επίπεδα των 1.400 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.401,58 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,28%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.390,58 μονάδες (-0,50%) και υψηλότερη τιμή στις 1.403,88 μονάδες (+0,45%). Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, κατέγραψε πτώση 0,16%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 8,39%

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 97,06 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 21.067.323 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,30%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε οριακά σε ποσοστό 0,01%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+3,27%), της Coca Cola HBC (+1,93%), της Jumbo (+1,90%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,82%) και της Τιτάν (+1,48%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-2,05%), των ΕΛΠΕ (-1,84%), της Εθνικής (-1,59%) και της Πειραιώς (-1,13%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 4.446.123 και 4.431.190 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 21,48 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 9,70 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 46 μετοχές, 51 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Attica Bank +4,07% και Αφοί Κορδέλλου +3,80%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Μαθιός Πυρίμαχα -8,62% και Χαϊδεμένος -8,20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φ. Καραβίας: «Επενδύοντας στο μέλλον της χώρας μας»

Ο Φωκίων Καραβίας ενημέρωσε τους εργαζομένους της Eurobank για την κοινή πρωτοβουλία

Morgan Stanley: Ισχυρό τραπεζικό ράλι με «φαβορί» Eurobank και Πειραιώς

Η Morgan Stanley επιβεβαιώνει την overweight στάση της για τις ελληνικές τράπεζες

Goldman Sachs: Ανεβάζει τον πήχη για Alpha, Eurobank και Πειραιώς

Η Goldman Sachs ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες.