Χρηματιστήριο: Στήριξη από ΟΤΕ με τις συναλλαγές στα €89 εκατ.

4 λεπτά ανάγνωση
29 Αυγούστου 2024

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, χωρίς να μπορέσει να ανακάμψει σημαντικά, παρά το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών. Στήριγμα στην αγορά έδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της Τιτάν.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.426,91 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,11%. Ενδοσυνεδριακά κυμάνθηκε σε εύρος διακύμανσης 8,30 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.428,70 μονάδες (+0,23%) και κατώτερη τιμή στις 1.420,40 μονάδες (-0,35%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 88,62 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 20.528.688 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,09%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,24%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+1,64%), της ΔΕΗ (+1,49%), της Τιτάν (+1,27%) και της Jumbo (+1,24%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,47%), της Lamda Development (-1,29%), της Motor OIl (-1,02%) και της Μυτιληναίος (-0,93%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 8.430.808 και 3.782.559 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Eurobank με 17,18 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 16,32 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 40 μετοχές, 57 πτωτικά και 21 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Δομική Κρήτης +5,12% και Βιοκαπρέτ +4,86%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τρία Άλφα (κ) -7,27% και Μπήτρος -4,41%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να

JP Morgan: «1 $δισ. λόγοι» για Ελλάδα – STOXX boost στις τράπεζες, αλλά “αγκάθι” ο MSCI

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η JP Morgan.

Axia-Alpha Finance: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά – Τι αλλάζει για τις μετοχές

Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη STOXX επιβεβαιώνει την πρόοδο της οικονομίας.