Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση ρευστοποιήσεων με περιορισμένες απώλειες

4 λεπτά ανάγνωση
27 Αυγούστου 2024

Με ήπια πτώση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Αρχικά η αγορά κινήθηκε ανοδικά πάνω από τα επίπεδα των 1.440 μονάδων, προσεγγίζοντας μάλιστα και τα επίπεδα των 1.450 μονάδων, για να εκδηλωθούν στη συνέχεια ρευστοποιήσεις που οδήγησαν την αγορά σε ήπια υποχώρηση.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.432,46 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,36%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.447,64 μονάδες (+0,69%) και κατώτερη τιμή στις 1.432,31 μονάδες (-0,37%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 69,56 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 11.964.597 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,46%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,39%), της Eurobank (+0,72%), της ΕΥΔΑΠ 0,72%) και της Motor Oil (+0,65%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τιτάν (-2,29%), της Viohalco (-2,38%), της ΔΕΗ (-1,87%) και της Πειραιώς (-1,82%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 2.175.327 και 2.052.438 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Motor Oil με 11,13 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 7,54 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 36 μετοχές, 62 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παπουτσάνης +5,22% και Foodlink +3,98%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Λεβεντέρης (π) -6,72% και ΣΙΔΜΑ -3,88%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Πτώση για ΓΔ και τράπεζες – Αντίδραση από ΔΕΗ

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών. Με

Χρηματιστήριο: Sell off στις τράπεζες και «βουτιά» κάτω από τις 2.250 μονάδες

Σε έντονα αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΧΑ: Εκρηκτική ΔΕΗ, ισχυρές τράπεζες και νέα άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Ανθεκτικότητα απέναντι στη διεθνή μεταβλητότητα επέδειξε το ελληνικό χρηματιστήριο.