Χρυσός: Στο +5% τα εβδομαδιαία κέρδη του – Στο +10,5% τα μηνιαία

2 λεπτά ανάγνωση
31 Ιουλίου 2020

Με ισχυρά κέρδη αποχαιρέτησε τον Ιούλιο ο χρυσός, καθώς ο δραματικός αντίκτυπος της πανδημίας στις οικονομίες, όπως κατέδειξαν τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία, και το δεύτερο κύμα του κορονοϊού που φαίνεται να “χτυπά” χώρες σε όλο τον πλανήτη, οδήγησε τους επενδυτές να αναζητήσουν “καταφύγιο” στο πολύτιμο μέταλλο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό, που αποτελεί πλέον το πιο ενεργό συμβόλαιο του μετάλλου, τερμάτισε τη συνεδρίαση της Παρασκευή 19,10 δολάρια ή 1% υψηλότερα, στα 1.985,90 δολάρια η ουγγιά.

Μετά και τα σημερινά κέρδη, ο χρυσός έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο σχεδόν 5%, που αποτελεί την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τον Μάρτιο, ενώ ολοκλήρωσε τον Ιούλιο με “άλμα” 10,5%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία ο πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ισραήλ – Ιράν

Η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιράν δεν αποτελεί

Ράλι στον χρυσό εν μέσω γεωπολιτικής κλιμάκωσης

Ο χρυσός ενισχύθηκε για τέταρτη ημέρα, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή

Χρυσός: Ράλι προς τα $5.200 με φόντο Μέση Ανατολή και δασμούς

Ο χρυσός επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο των διεθνών αγορών, καθώς οι αυξανόμενες