Ζουράρις: Το να χάσουμε και μερικά νησιά δεν είναι κάτι σπουδαίο

3 λεπτά ανάγνωση
14 Δεκεμβρίου 2016

Το να χάσουμε μερικά νησιά δεν είναι σπουδαίο το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλώσσα μας είπε ο υφυπουργός Κώστας Ζουράρις σε συνέντευξη τύπου αφήνοντας άφωνο τον παριστάμενο υπουργό Παιδείας.

«Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση», συνέχισε, για να συμπληρώσει «η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν».

“«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν»,  και συμπλήρωσε  πως η ελληνική γλώσσα απειλείται από παρακμή και υπονόμευση και  «τελεί υπό απειλήν».

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις, ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου σχολίασε το θέμα, προχωρώντας σε διευκρινιστικές δηλώσεις.
«Αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά» είπε ο κ. Γαβρόγλου.

Ο κ. Ζουράρις επέμεινε, δηλώνοντας ότι “επί 3.000 χρόνια κερδίζουμε και χάνουμε νησιά, το θέμα είναι να μην χάσουμε τη γλωσσά μας”.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γεωπολιτική ένταση αναδιαμορφώνει τις πολιτικές προτεραιότητες

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ισραήλ και

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι παρούσα με ευθύνη και ισχύ όπου την καλεί το εθνικό καθήκον»

Με μία αναφορά σε όσα δραματικά εξελίσσονται στο Ιράν, στη Μέση Ανατολή

Έρχονται αυξήσεις στα πρατήρια – Η βενζίνη προς τα €1,83 και το ντίζελ στα €1,72

Νέο κύμα ανατιμήσεων στα καύσιμα αναμένεται να πλήξει την ελληνική αγορά τις