Commerzbank Macro Strategy

Αμερική, Επιτόκια
Από το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Fed θα αποτελεί παρελθόν. Τα επιτόκια θα αποτελέσουν και πάλι το βασικό εργαλείο νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και οι μετοχές θα επηρεαστούν σημαντικά από τη ρητορική που θα επιλεγεί σχετικά με το χρόνο της πρώτης αύξησης επιτοκίων. Η Commerzbank, εκτιμά ότι η Fed θα αποφασίσει μια ακόμα μείωση του προγράμματος στήριξης την Τετάρτη.

Forex
Οι αγορές φαίνεται ότι δε θα συνεχίσουν να αγνοούν τις προειδοποιήσεις της ΕΚΤ σχετικά με τη δυναμική του ευρώ. Ήδη ο Mario Draghi έχει κάνει τις πρώτες παρεμβάσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανακοπεί η πορεία του ευρώ προς τα 1,4000.

Εμπορεύματα
Ούτε το χαμηλότερο δολάριο αλλά ούτε και η κρίση στην Κριμαία δεν κατάφεραν να δώσουν ώθηση στο πετρέλαιο. Ο λόγος είναι ότι οι επενδυτές εκτιμούν ότι η επιβράδυνση της Κίνας έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις στη ζήτηση του μαύρου χρυσού. Βραχυπρόθεσμα, η Commerzbank εκτιμά ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις στο χαλκό και η άνοδος στο Νικέλιο.

Barclays: Αναμένει η ισοτιμία USD/CNY να συνεχίσει να διαπραγματεύεται υψηλότερα το προσεχές διάστημα μετά την απόφαση της PBOC να ανοίξει το εύρος διακύμανσης από 1% σε 2% αλλά θεωρεί ότι ίσως οι κινήσεις είναι περιορισμένες καθώς βρίσκεται ήδη σε υψηλά επίπεδα. Η εκτίμησή της για το USD/CNY είναι 6,20 σε περίοδο ενός μήνα και 6,15 για το τρίμηνο.Αντίστοιχα εκτιμά το εξάμηνο στο 6,08 και το έτος στο 6,05.

Commerzbank: Θεωρεί ότι ενδεχόμενη διάσπαση για το USD/JPY στο 101,20 μπορεί να βάλει στόχο το χαμηλό Φεβρουαρίου στο 100,77 και ΚΜΟ 200 ημερών στο 100,30. Οι αγοραστές αναμένει να βρουν αντίσταση στο 101,86 και 102,55.

Citi: Οι traders της τράπεζας θεωρούν ότι το ράλι της ισοτιμίας θα μπορούσε να συνεχιστεί μέχρι και τα 102,50 γεν. Κρίσιμη αντίσταση στα 101,88 γεν.

Τι συζητιέται στα dealing rooms

USD/JPY: Η ανοδική αντίδραση της ισοτιμίας από τα χαμηλά των 101,15 γεν έχει φέρει σε δοκιμασία την αντίσταση στα 101,88 γεν. Η άνοδος αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει μέχρι και τα 102,40 γεν όπου αναμένεται να υπάρξουν νέες πιέσεις.

Facebook Comments